05-05-04

Big Fish

Jullie zullen intussen wel denken, kan ze nu eens niet over iets anders schrijven dan films. Ik zou een verslagje kunnen brengen van het wereldkampioenschap snooker dat ik op de voet gevolgd heb, maar ik weet niet of ik daar een publiek voor heb! Al moet het gezegd zijn dat een streaker in het snooker wel uniek moet zijn: 


(jammer van de positie van de camera). Laat ik er voor de volledigheid bij vertellen dat Ronny O’Sullivan het in de finale gehaald heeft van Graeme Dott en dat hij dus wereldkampioen is!
 
Maar, film dus. Wegens een aantal gratis kinepolistickets heb ik er een filmweekendje van gemaakt. Vorig weekend zag ik achtereenvolgens Big Fish, The Butterfly Effect en Secret Window. Toevallig kan ik ze ook in deze volgorde van heel goed naar minder goed plaatsen. Ik zal beginnen met iets meer over Big Fish te vertellen. Een belangrijk feit en richtingaangever is “het is een film van Tim Burton. Met dit gegeven heb je al een idee van het genre film. Ik zou het zelf een romantische komedie noemen, maar als je nog al films gezien hebt van Tim Burton, weet je dat dit niet zomaar een film is. In deze film wordt je meegezogen in een fantasierijk en avontuurlijk verhaal. En je moet je laten meevoeren, anders kan de film een tegenvaller zijn. Het verhaal wordt verteld door Will Bloom (Billy Cudrup), zoon van de bekende Ed Bloom (Ethan Hawke en Albert Finney). Will vertelt het verhaal van zijn stervende vader, die hij eigenlijk zelf niet goed gekend heeft, maar die blijkbaar over ’t ganse land bekend is. Ed Bloom was en is een fantastisch verteller, maar zijn zoon Will heeft er genoeg van en probeert uit te zoeken welke van zijn verhalen nu waar gebeurd zijn. Hij wil zijn vader leren kennen voor het te laat is!Ik zou de film aan iedereen willen aanraden. Een sprookjesachtige film als wordt jammergenoeg niet veel meer gemaakt! Sublieme film! Andere films van Tim Burton die ik al gezien heb en die ik absoluut de moeite waard vind:
 
* Beetlejuice (1988)
* Edward Scissorhands (1990)
* The Nightmare before Christmas (1993)
* Mars Attacks (1996)
* Sleepy Hollow (1999)
* James and the Giant Peach (1996) - als producer
 
nightmare before christmassleepy hollowbeetlejuiceedward scissorhandsbig fish


16:35 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

uitstekende film! vond ik :)

Gepost door: The Dude | 06-05-04

"Big Fish" is een heerlijke film. Een eigentijds sprookje of een parabel over mensen die overdrijven :-)
Alweer een visueel pareltje van T. Burton.

Gepost door: Nico | 12-10-06

De commentaren zijn gesloten.