30-06-04

Rafting op de Noordzee

Ondertussen is het al bijna 2 weken geleden, maar ik wou het toch niet nalaten om hier even te vertellen over mijn raftingavontuur op de Noordzee. We deden mee aan de Flanders Coast Rafting Rally op zondag 20 juni. Ik was de nieuweling in de boot. De anderen doen al een paar jaar mee in Oostende. Maar het blijft telkens bij deze ene keer raften. De andere teams zijn bijna allemaal doorwinterde rafters met thermische pakken, speciale regenvestjes, eigen peddels en sommige zelf hun eigen boot. Ik was nerveus voor de eerste manche, omdat ik niet goed wist wat me te wachten stond. Ik had vooral schrik om uit de boot te vallen. Letterlijk dus! :-) Niet dat ik zou verdrinken, maar ik zou daarmee mijn ploeg in moeilijkheden brengen... Uiteindelijk viel het allemaal heel goed mee. En het is een fantastisch gevoel om op zee te strijden tegen de golven en fysiek voluit te gaan. Het is misschien een cliché, maar het is meer dan waar: "Op dat moment vergeet je gewoon alles rond je, je bent enkel bezig met de boot en met het peddelen om zo snel mogelijk bij de boei te geraken en daarna terug te keren naar het strand." Ik vond het een fantastisch gevoel!
 
De start van elke race was op het strand, dus moesten we nog een paar meters lopen eer we in zee waren. Je ziet onze ploeg (De Golfbrekers) met het rugnummer 29. De eerste manche hebben we het goed gedaan. We eindigden 2e (per manche namen 4 of 5 boten het tegen elkaar op).

 
Ook de tweede manche eindigden we 2e. Al hadden we hier wat minder geluk, want we zijn omgekanteld met onze boot waardoor we nog een heel stuk in het water moesten sleuren aan onze boot voor we op het strand aankwamen.
 
 

De derde manche ging moeizaam en onze armen werkten al niet meer zo goed mee. De vermoeidheid zat al in ons lichaam. We werden 3e in deze race.
 
Daarna was het even afwachten. Er waren 13 ploegen en nu moest er uitgerekend worden wie voor welke finaleplaatsen mocht strijden. Wij konden nog gaan voor de 5e tot 8e plaats. We zijn vol goede moed aan deze laatste manche begonnen, maar algauw hadden we door dat we niet zover zouden geraken. De wind was nog harder komen opzetten en de stroming op zee was heel sterk. Het peddelen ging enorm moeizaam en de boei op zee leek heel veraf. Op een bepaald moment dacht ik dat we gewoon terplaatse aan het peddelen waren... Toen we eindelijk de boei in zee bereikt hadden, waren de andere boten al bijna terug op het strand... Maar we gaven de moed niet op en van de boei naar het strand is het leukste stuk omdat je dan kan profiteren van de golven. Alleen moet je daar een goede balans in vinden of de golven doen je boot kantelen... en dat is precies wat er voor de 2e keer gebeurde! Het maakte allemaal niet veel meer uit, dus we hadden er enorm veel plezier in! 
 
Uiteindelijk hebben we het er niet zo slecht vanaf gebracht. De 8e plaats voor een bende amateurs... dat is zo slecht nog niet...
 
Alle foto's zijn hier (met een minimum aan commentaar): http://users.pandora.be/jakkemakke/rafting te bezichtigen!
 
A+

 

09:00 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Rafting Een toffe dag, daar horen toffe foto's bij en inderdaad, de foto's bewijzen overduidelijk dat we enorm veel fun gehad hebben!
Nog, nog, nog van da!

Gepost door: Kim | 30-06-04

gwn

Gepost door: richel ann mostrey | 29-09-07

De commentaren zijn gesloten.