13-07-04

24

Onder het motto "het moet niet altijd filmnieuws zijn" wil ik graag de actieserie 24 eens in de verf zetten. Ik heb intussen de 3 seizoenen gezien. Het heeft me tot het einde blijven verbazen dat de makers van de reeks de spanning op zo'n hoog niveau konden houden. De eerste reeks vond ik overweldigend. Nog nooit had ik zoiets gelijkaardigs gezien. Ik bleef meestal verschillende afleveringen na elkaar kijken, omdat ik gewoonweg niet kon stoppen. De spanning werd opgebouwd en elke keer ik dacht "nu komt het in orde", werd het net nog iets erger! En misschien werd het hierdoor soms net iets overdreven, of onrealistisch... maar als je het geheel bekijkt is het een zodanig goed concept, dat je die overdrijvingen snel vergeet!
Jack Bauer (Kiefer Sutherland) is het hoofdpersonage en hoofd van CTU (counter terrorist unit). Er is een lek waardoor CTU teweten gekomen is dat er een aanslag geraamd is op de belangrijkste kandidaat voor de presidents verkiezingen, David Palmer. Jack en zijn team moeten dit proberen verhinderen... maar ondertussen blijkt ook Jack zijn dochter verdwenen...
Dit is het uitgangspunt van het eerste seizoen! En zoals iedereen intussen wel al weet over deze serie, speelt alles zich af in 24 uur en beslaat elke aflevering 1 uur ("all events occur in real time").
Toen ik aan het tweede seizoen begon dacht ik, het kan nooit dat ze de spanning en het niveau van het eerste seizoen kunnen aanhouden... maar ik was mis! Ook in deze 24 uur moet Jack met zijn teams een aantal levens proberen redden (waardoor er natuurlijk ook veel doden vallen, dat heb je dan wel met dit soort series of films ;-). Dit wordt echter bemoeilijkt omdat een bomaanslag gepleegd is op het gebouw van CTU.
En intussen heb ik seizoen 3 ook gezien. Dit keer is de terroristische aanslag geen bom, maar een heel erg dodelijk virus! Een goed concept, maar deze keer wel iets minder nieuw. Dus de makers (waaronder Sutherland zelf) moesten wel hier en daar iets veranderen om het nog te kunnen "verkopen". Ik vind dat het derde seizoen veel harder is dan de vorige. De mensen die 1 en 2 gezien hebben weten wat dit wil zeggen: NOG HARDER. Niets of niemand wordt gespaard en soms gaat het misschien zelf net iets te ver, maar mij heeft het alleszins niet weerhouden om vol spanning te kijken!
Ik heb al even rondgesurfd, maar vind geen info over een eventueel 4e seizoen... dus ik denk niet dat dit er voorlopig inzit...

Meer info op: http://www.fox.com/24/ (als je de reeks nog wil zien en er vol spanning van genieten dan raad ik aan om niet teveel op deze website rond te neuzen, er worden al zaken verklapt en dat is jammer voor de serie)

13:38 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.