28-10-04

Forum x 4

Het feit dat je via internet met mensen kan communiceren vanuit je luie zetel (bij manier van spreken - al heeft mijn bureaustoel er toch iets van weg!) heeft er bij mij voor gezorgd dat ik een beetje verslaafd ben beginnen worden aan surfen. In den beginne was er ICQ, via dit medium heb ik uren gepraat en gezeverd met vrienden en onbekenden. Die onbekenden, worden dan na een tijdje ook virtuele buddy's. Met sommigen heb ik nog contact. Met anderen niet meer... Ik herinner me nog mijn eerste nickname: Flash (toen ik ICQ installeerde had ik een nick nodig en ik zag "Flash" pronken op mijn US Robotics 56 k modem). Na het zien van de film gorilla's in the mist ben ik overgestapt naar Digit. De naam van de "lievelingsgorilla" van Dian Fossey. Na nog een aantal jaar ben ik dan bij Sine Metu terechtgekomen. Waar ik dit van heb, vertel ik wel op een andere keer (kan iemand het raden?).
Chatten vond ik echter vermoeiend omdat je al die tijd ook effectief achter je computer zit. Daarom was ik op zoek naar iets gelijkaardigs, maar waar je minder tijd moest in investeren. Een forum is daar een ideaal medium voor. Je plaats een bericht en wacht op reacties, of je reageert op andere berichten. Zo is er ook interactie, maar je surft naar het forum wanneer je er zin in hebt. Bij de meeste forums heb je ook de mogelijkheid om andere gebruikers via een privébericht aan te spreken.

 
Het eerste forum (waar ik aan verslaafd ben geweest): Spelletjesgarnaal. Een bende jonge gasten toop te gaar. Een aantal jaar geleden kende iedereen daar ook iedereen en was er een grote cohesie binnen de groep. Ondertussen is het forum gegroeid en gegroeid en zie ik niet altijd meer het bos door de bomen. Ik ga toch nog dagelijks langs. Maar ik voel me soms "oud" tussen het jong geweld daar. Ik ben daar ook moderator van een aantal subforums, mn Punani en Hot Babes! Don't ask...

Een waardig alternatief, waar ik te vinden ben onder "SineFool" (mijn nickname die ik altijd gebruik als ik game): powered by friends, jullie zullen wel merken dat er ook hier over vanalles gepraat en gediscussieerd wordt. Aan het thema politiek waag ik mij echter niet omdat je kan blijven discussieren vind ik. Dat is soms echt wel een probleem bij een forum, als je in discussie vervalt met iemand, dan kan die soms ellenlang wordt omdat je de ander probeert te overtuigen en omgekeerd... Een goede tip, begin er niet aan, verkondig je mening, maar respecteer die van een ander.
 
Het forum van het maandblad Netwerk is een nieuw forum dat zich vooral toespitst op pc en multimedia. Heel interessant en vooral handig als je vragen of problemen hebt. Hier neem ik ook een taak als moderator/administrator waar.
 
Een laaste forum dat ik hier even wil vermelden is een filmforum. Ik ben al een tijdje op zoek naar een filmforum om met echte freaks te praten over allerhande thema's binnen de filmwereld. Het filmforum is een initiatief van een collega-blogger. Aan alle filmliefhebbers zou ik willen een oproep doen om dit forum af en toe eens te komen bezoeken. Op dit moment zijn er nog net iets te weinig leden om het forum levend en dynamisch te houden. Filmliefhebbers der Lage Landen: Verenigt U!

10:44 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor je bezoekje op mijn blog :)

Jaja, internet evolueert met de minuut. De icq-tijd ligt ondertussen ook al enkele jaren achter me. Mijn eerste nickname was P11, waar hij vandaankwam weet ik eigenlijk zelf niet. 't Was gewoon een opwelling van't moment. Daarna ben ik lange tijd Moonlight of andere natuur-romantische toestanden geweest, tot de lord of the rings-gekte is begonnen en er online namengenerators onstonden... :)

Gepost door: Manlome | 31-10-04

nieuw jasje aan?

Gepost door: tinker | 01-11-04

yow mooi. mooi. zat je berichtje over ICQ van 28/10 te lezen en hoopte dat je bij het schrijven van 'via dit medium heb ik uren gepraat en gezeverd met vrienden en onbekenden' een keer aan mij hebt gedacht. ;-)

Gepost door: vos | 02-11-04

Everybody register at silverlog !!! Go to silverlog.com : Your blog community

Gepost door: admin | 15-08-07

Hallo Hallo,
Willen jullie eens een kijkje gaan nemen op http://the-coolesite.ucoz.com en op http://realfree.ucoz.com?? En als je wil ken je jezelf ook gratis registreren!

Groeten het The Coole Site Team

Gepost door: The Coole Site Team | 11-05-08

De commentaren zijn gesloten.