20-12-04

December filmmaand

Wat kan je zoal doen in zo’n koude en donkere maand als december? In mijn geval is dit zonder twijfel films bekijken! En ik heb er al een hoop gezien deze maand (Poltergeist, The Ladykillers, Imagining Argentina, Respiro, Gegen die wand, Boys ’N the Hood, Edward Scissorhands, The Karate Kid, Heaven’s Pond, The Incredibles, Ed Wood, …).
Dit weekend zag ik Edward Scissorhands nog eens opnieuw op TV1. Net zoals The Karate Kid (vorige week op TV1) was het enorm lang geleden dat ik de film gezien had. Ik vroeg me af of ik beide films nog steeds zo goed zou vinden als pakweg 10 jaar geleden, toen ik ze voor het eerst zag. Je ziet de films wel op een andere manier, omdat je het verhaal nog kent, let je meer op details en op de muziek en de acteerprestaties (ik doe dat toch). De acteerprestaties zijn in The Karate Kid vond ik nu bijna hilarisch, maar toch zal ik deze film altijd verdedigen. Ik vond het zalig om hem nog eens terug te zien en ik wist er nog enorm veel van! In Edward Scissorhands zien we een heel erg sterke Johnny Depp en een heel erg jonge Winona Ryder. Een film die te weinig in de belangstelling gestaan heeft. Hij verdient meer lof en minstens een 8/10 op imdb.com.
Verder vond ik Gegen Die Wand heel erg sterk, The Incredibles hilarisch en The Ladykillers zwaar tegenvallen. Deze laatste is in mijn ogen de zwakste Coen-film. Misschien moet ik de originele film ook eens bekijken!
December is echter nog niet voorbij en er zijn een aantal films die klaarliggen om verslonden te worden. In eerste instantie is dit La Meglio Gioventu (met dank aan De Morgen). De andere dvd’s die liggen te wachten: Spring, summer, fall, winter… and spring, Spaceballs, Blazing Saddles, Full Metal Jacket, The Bourne Supremacy, The Cooler, Monster en Ocean’s Twelve. Eventueel een paar films om terug te zien: taxi driver, true romance, blood simple en very bad things – al weet ik niet of ik voor deze films nog tijd zal hebben!
Ahja, tussendoor zal er natuurlijk gefeest worden!
 
Prettige Feestdagen!
sine

11:21 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik sta weer wat achter Van al die films die je opsomt heb ik er maar twee gezien: full metal jacket (was wel ok, ook al ben ik geen zo'n oorlogsfilmfreak) en blood simple - jaaa, die was heeeeel goed. Ben onlangs naar the manchurian candidate geweest. tja, denzel speelt schitterend (en la streep ook), maar ik weet niet goed wat ik ervan moet denken - heb ook the original niet gezien - misschien iets om binnenkort eens te huren.

Nog veel filmgenot en prettig feesten!

Gepost door: lluc | 21-12-04

060464773 ujhyg bghv bezzaty bv mohamed

Gepost door: bezzat mohamed | 18-03-07

De commentaren zijn gesloten.