29-03-05

filmweekend

Voor sommigen was het Paasweekend, voor mij was het filmweekend! Inderdaad, ik heb dit weekend geen enkel chocolade-eitje gegeten!Omdat ik enkele goede films gezien heb, wil ik ze voor jullie even op een rijtje zetten.
 
1/ Diarios de motocicletta
Een film die het moet hebben van de sfeer en de beelden. Een verhaal van 2 jonge mannen die met een oude motor door Zuid-Amerika trekken. Een van de 2 is (Ernesto) Che Guevara. Dit heeft in de film eigenlijk geen speciale betekenis, het kon evengoed iemand anders geweest zijn.Ik heb enorm genoten van de film. Als je veel actie verkiest, dan kan je deze beter overslaan!
 
2/ The Notebook
Al vanaf het eerste moment moest ik bij deze film denken aan Fried Green Tomatoes en ik zit er niet ver naast denk ik. Een puur liefdesverhaal zoals er tegenwoordig niet veel meer gemaakt worden. Een aanrader voor de liefhebber van de romantische films. En voor de minder romantische zielen is het misschien een tip zodat de romantiek in jullie lijf even gestreeld wordt.
 
3/ X-men
Deze futuristische thriller gaat over het leven van mutanten en mensen. Is er in de samenleving plaats voor deze 2 "rassen"? Of moet 1 van hen wijken?Ik heb de x-men films altijd uitgesteld. Ik dacht dat het mijn genre niet zo zijn, of dat het maar een flauw en ongeloofwaardig verhaal zou zijn. Gisteren heb ik dan toch een poging gewaagd en om eerlijk te zijn, ik was verkocht vanaf de eerste minuut! Bryan Singer levert prachtig werk af. Er wordt goed geacteerd, het verhaal zit goed in elkaar en de special effects overheersen de film niet. Alles is in goede verhoudingen. Ik was zou enthousiast dat ik direct daarna naar X2 gekeken heb! Ik vond het een fantastische sequel. Ik hou altijd mijn hart vast als ik een sequel bekijk, want hoeveel keer kan die zijn voorganger evenaren? Weinig! Echt weinig! Maar bij X2 ging deze stelling totaal niet op.Ik ben blij dat ik beide films zo snel na elkaar gezien heb, want in het verhaal van de eerste en de tweede film zit ook maar een maand verschil en er wordt verwezen naar het eerste verhaal! Laat ons hopen dat X-men 3 het niveau van zijn voorgangers haalt, maar met een andere regisseur in huis is dat bang afwachten!

11:57 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

woehoe !! Sine is back !!!
;-)

ps: Ik denk dat je goed zou opschieten met een vriend van mij die verzot is op z'n katten en aarvan ook honderden foto's van maakt. Ik ben alergisch aan katten, dus mijd ik die als de pest.
:-/

Gepost door: Dave | 02-04-05

De commentaren zijn gesloten.