24-10-05

BlogTalk 2: Top 10 van de grootste irritaties bij een bioscoopbezoek

Toen ik in Brussel woonde (ondertussen een jaartje geleden) ging ik heel vaak naar de bioscoop. Meestal de “grote” Kinepolis omdat ik daar in de buurt woonde. Ik deed dan ook vaak 2 films na elkaar, eentje om 20 uur en eentje om 22.30u. Heel af en toe ging ik op dinsdagavond eens naar de sneak. Gewoon, om mij te laten verrassen. Zo heb ik Shaun of the dead gezien en Danny Deckchair, bij Jersey Girl heb ik de zaal verlaten en vlug een andere film gekozen.Het laatste jaar zijn de cinemabezoeken verminderd omdat ik nu weer verder moet rijden en ik ook meer en meer dvd’s huur.
Met onze BlogTalk (Dave (boy-meets-girl), Karen (popcorn) en Matula (kinofreunde)) groep hebben we het over onze grootste irritaties bij een bioscoopbezoek.

1/ Het prijskaartje
De grootste reden om een bioscoopbezoek te beperken is wel het prijskaartje. De prijs van het toegangsticket ligt ondertussen al boven de 7 euro en af en toe komen daar nog supplementen bij. Je zorgt er beter ook voor dat je geen dorst of honger hebt, want dan komen daar weer een aantal euro’s bij. Voor het toilet betaal je 30 eurocent. Een bioscoop bezoek met 2 personen kan dus algauw oplopen tot 20 euro. De enige oplossing is een 10-beurtenkaart (de prijs zakt naar 5,4 euro) en je eigen drank meebrengen. Het nadeel van de 10-beurtenkaart is dan weer dat ze maar 3 maanden geldig is, maar voor de frequente kinepolisbezoeker is dit wel een goede oplossing!

2/ Lawaaimakers
Soms snap ik niet waarom jongeren in groep naar de film komen. Uit verveling? Als je in groep samen wil zijn, ga je toch geen film bekijken? Want dan zit je daar 2 uur zonder dat je iets tegen elkaar kan zeggen. Of zo zou het toch moeten. Ik erger mij er vaak aan dat groepen jongeren zo luidruchtig zijn in de zaal (en raar maar waar zijn het vaak franstaligen). Ze lachen overdreven, ze geven commentaar zodat gans hun bendeke het hoort, en giechelen als kleine kinderen bij een “intieme scène”.

3/ GSM
Wie laat nu zijn gsm aanstaan tijdens de film? Blijkbaar toch een heleboel mensen. En als het gebeurt dat je gsm rinkelt (al zijn het tegenwoordig ganse liedjes die je te horen krijgt), dan zet je die toch gewoon uit? Neen! En als je dan opneemt, dan zeg je toch gauw: het past nu niet, ik zit in de cinema. Weer neen! Mensen voeren gewoon hun gesprek (gelukkig proberen ze nog te fluisteren). Ik erger me ook aan’t feit dat gsm’s tegenwoordig bijna zaklampen zijn. Sommige mensen gebruiken die dan ook als hulp om even tussendoor uit de zaal te gaan. Heel erg storend!

4/ Te warm/te koud
Ze gaan het wellicht nooit leren, maar ik heb ofwel veel te koud ofwel veel te warm in de zaal. Meestal te koud. Gelukkig is daar iets aan te doen en heb ik meestal wel een extra trui of jas mee. Eenmaal ben ik ongemakkelijk geworden door de warmte, maar dat was in een overvolle zaal (komt minder en minder voor).

5/ Programmatietijd
Ik vind het jammer dat er in het weekend niet meer verschillende programmatietijden zijn. Ja, zelfs later dan 22.30u. Ik heb al 2x een filmnacht gedaan in Metropolis Antwerpen (gekoppeld aan een Lan-party) en ik vond dat super. Een ganse nacht door films. Ik zou het persoonlijk tof vinden om op meer verschillende uren naar de film te kunnen (al snap ik dat dit praktisch en financieel niet haalbaar is).

6/ Hapjes
Veel uitleg hoeft er niet bij: chips die kraken tussen de tanden en nacho’s die je van enkele rijen ver ruikt!

7/ Slordigheid
Voor elke film wordt een reclamespotje getoond dat er vuilbakken staan en dat je je vuiligheid daar moet in deponeren. Toch schrik ik elke keer van de staat van de zaal als de film gedaan is. Kapotgetrapte chips, popcorn, omgestoten bekers, het is een gewoon een vuilnisbelt. Mensen die wel nog de moeite doen om hun beker in de vuilnisbak te gooien, merken vaak dat die al propvol zit. Dus een oproep aan de bezoekers en ook aan de uitbaters: wees minder slordig en plaats meer vuilnisbakken. Als je pech hebt kom je voor de film van 22.30u in een vuile zaal terecht. Aangenaam is anders.

8/ Programmering
Commerciële Hollywoodfilms blijven veel langer in de zalen dan alternatievere films. In Kinepolis Brussel moet je al helemaal niet verwachten om een minder commerciële film te zien. In Kinepolis Gent hebben ze 2 kleine zaaltjes en daar kan je nog wel eens geluk hebben. Vroeger in Gent ging ik trouwens meestal naar de Studioskoop. Een gezellige kleine cinema met een fantastische programmatie. Zo heeft bijvoorbeeld Il Postino daar meer dan een jaar gedraaid.

9/ Voorzeggers
Net zoals Karen heb ik eens naast iemand gezeten die de film (in mijn geval een Star Wars film) al meerdere keren had gezien en alles aan het voorzeggen was. Dit zou eigenlijk hoger in mijn lijstje mogen staan want ik erger mij er mateloos aan, maar gelukkig komt het niet zoveel voor, dus een 9e plaats.

10/ Stoelschoppers
Komt ook niet zoveel voor, maar als je voor zo’n stoelschopper zit, is het gegarandeerd voor de ganse film en dat is meer dan irritant. Ik heb mij al meerdere malen omgedraaid en een boze blik geworpen.

Ha! Je zou je afvragen waarom ik überhaupt nog naar de cinema ga! Louter om te kunnen genieten van de film op groot scherm en het surround geluid (want dat is toch nog steeds de meerwaarde).

09:41 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik heb ooit eens een boze blik gekregen nadat ik per ongeluk tegen de zetel schopte. Nu begin ik te twijfel of die bloze blik van jou had kunnen komen ...

:-)))

Gepost door: dave | 24-10-05

wees gerust na 1 keer schoppen ga ik nog niet omkijken hoor! meestal zit ik er eerst een tijke over te zagen tegen mezelf voor ik me durf omdraaien! :-)

Gepost door: |sm| | 25-10-05

... Eééé Sine!

Moeten nog eens naar de cinema!

Maar eerst verhuizen, later meer.

Mooie layout...maar wist je dat je bij blogger alle reclame kan bannen? Just for your information... :)

Gepost door: SPh | 26-10-05

Prijs bioscoopbezoek Sine, nog een goedkopere oplossing voor het cinemabezoek: UGC werkt ook met abonnementen waardoor je onbeperkt naar de film mag voor een vast maandbedrag + je kan je plaats steeds reserveren. Als er een UGC-cinema bij je in de buurt is en je bent van plan vaak te gaan, een goedkope oplossing!

Gepost door: Maniac | 24-12-05

De commentaren zijn gesloten.