31-10-05

BlogTalk 3: De meest overgewaardeerde films

Lijstjes zijn in! Of zo lijkt het wel. Hierbij onze 3e top 10, deze keer een overzicht van de meest overgewaarde films. Let op, dit lijstje is heel erg subjectief en ik ben er zeker van dat deze reactie zullen uitlokken. Dit is toch al het geval bij Filmboy Dave, Popcorn Karen en Kinofreunde Matula.
Hieronder mijn lijstje:

1/ Savind Private Ryan (1998) van Steven Spielberg. Los van de openingsscene vond ik er echt niets aan. Ik stoorde mij vooral aan de zwakke acteerprestaties.

2/ Star Wars prequels (1999, 2002, 2005) van George Lucas. Totaal niet meer de sfeer van de eerste trilogie.

3/ Spider Man 2 (2004) van Sam Raimi. Veel geleuter, weinig film.

4/ Easy Rider (1969) van Dennis Hopper. Deze film kan je niet in 1 maal uitzien (zoals Dave zegt). Ik heb het echter nooit tot het einde gehaald. Maar misschien heb ik iets minder geduld dan Dave! ;-)

5/ The Talented Mister Ripley (1999) van Anthony Minghella. Gewoon veel slechter dan ik verwacht had.

6/ Boogie Nights (1997) van Paul Thomas Anderson. Booo-o-oooring. In't begin ca va nog, maar het was alsof de film 4 uur duurde...

7/ The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003) van de Wachovski brothers. De originele Matrix vond ik echt super. Jammergenoeg moesten ze er zonodig een trilogie van maken.

8/ Any Way The Wind Blows (2003) van Tom Barman. Ik vond er gewoon niets aan. Boring.

9/ Million Dollar Baby (2004) van Clint Eastwood. Deze film was niet slecht, maar hij verdient toch geen 60e plaats in de IMDB top 250 (8,4/10). Hetzelfde gevoel heb ik bij Mystic Rivervan Eastwood.

10/ Something's Gotta Give (2003)van Nancy Meyers. Ik weet niet of deze film echt overrated geweest en wat de pers errover geschreven heeft. Maar ik vond het een echte zaagfilm. Ik verwachte gewoon veel meer van Jack Nicolson en Diane Keaton.

10:35 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-10-05

flipperfarm

Ik wil even een site in de kijker zetten: flipperfarm.be. De website van mijn neef. Hij is een groot flipperliefhebber en heeft thuis enkele (stuk of 10 denk ik) flipperkasten staan. Op 15 oktober ben ik met een aantal andere neven en nichten een avondje gaan flipperen. Mijn favoriete kast was die van Star Wars Episode 1. Een buitenbeentje want het is een van de weinige flipperkasten met een computerscherm erin. Daarnaast kan ze in een paar minuutjes ook omgebouwd worden in Revenge from Mars (ook een heel toffe kast).

Op de site van mijn neef vind je verslagen van regionale, nationale en internationale flippertornooien en mooi overzicht van zijn collectie. En bij het verslagje van 15 oktober kunnen de liefhebbers mij terugvinden terwijl ik aan het flipperen ben.

Als ik tegenwoordig ergens kom en er staat een flipperkast, dan moet ik er gewoon op gespeeld hebben. Een aantal van mijn favoriete flipperkasten (meer uitgebreide info vind je op flipperfarm.be, want ik ben niet echt thuis in de technische kant ervan):

1. The Addams Family. (vrij eenvoudig spel, deze zou ik ooit zelf graag kopen)
2. Attack From Mars (de grote broer van Revenge From Mars, euch, deze zou ik ook ooit zelf graag kopen! :) )
3. Lord of the Rings (moeilijk, maar een heel erg mooi)
4. Who Dunnit (een detectivespel, leuk en je maakt vrij snel kans op multibal)

Ik zou dolgraag een van de bovenste flipperkasten hebben, maar ik ga eerst nog beetje sparen! :-) Mijn voorkeur gaat uit naar een flipperkast van een film, omdat dit ook echt bij mij past. Wie weet kan ik mij all time favourite op de kop tikken: Star Wars Episode 1 (wel jammer dat ik deze Star Warsfilm vrij zwak vond, blame JarJar!)

16:07 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-10-05

BlogTalk 2: Top 10 van de grootste irritaties bij een bioscoopbezoek

Toen ik in Brussel woonde (ondertussen een jaartje geleden) ging ik heel vaak naar de bioscoop. Meestal de “grote” Kinepolis omdat ik daar in de buurt woonde. Ik deed dan ook vaak 2 films na elkaar, eentje om 20 uur en eentje om 22.30u. Heel af en toe ging ik op dinsdagavond eens naar de sneak. Gewoon, om mij te laten verrassen. Zo heb ik Shaun of the dead gezien en Danny Deckchair, bij Jersey Girl heb ik de zaal verlaten en vlug een andere film gekozen.Het laatste jaar zijn de cinemabezoeken verminderd omdat ik nu weer verder moet rijden en ik ook meer en meer dvd’s huur.
Met onze BlogTalk (Dave (boy-meets-girl), Karen (popcorn) en Matula (kinofreunde)) groep hebben we het over onze grootste irritaties bij een bioscoopbezoek.

1/ Het prijskaartje
De grootste reden om een bioscoopbezoek te beperken is wel het prijskaartje. De prijs van het toegangsticket ligt ondertussen al boven de 7 euro en af en toe komen daar nog supplementen bij. Je zorgt er beter ook voor dat je geen dorst of honger hebt, want dan komen daar weer een aantal euro’s bij. Voor het toilet betaal je 30 eurocent. Een bioscoop bezoek met 2 personen kan dus algauw oplopen tot 20 euro. De enige oplossing is een 10-beurtenkaart (de prijs zakt naar 5,4 euro) en je eigen drank meebrengen. Het nadeel van de 10-beurtenkaart is dan weer dat ze maar 3 maanden geldig is, maar voor de frequente kinepolisbezoeker is dit wel een goede oplossing!

2/ Lawaaimakers
Soms snap ik niet waarom jongeren in groep naar de film komen. Uit verveling? Als je in groep samen wil zijn, ga je toch geen film bekijken? Want dan zit je daar 2 uur zonder dat je iets tegen elkaar kan zeggen. Of zo zou het toch moeten. Ik erger mij er vaak aan dat groepen jongeren zo luidruchtig zijn in de zaal (en raar maar waar zijn het vaak franstaligen). Ze lachen overdreven, ze geven commentaar zodat gans hun bendeke het hoort, en giechelen als kleine kinderen bij een “intieme scène”.

3/ GSM
Wie laat nu zijn gsm aanstaan tijdens de film? Blijkbaar toch een heleboel mensen. En als het gebeurt dat je gsm rinkelt (al zijn het tegenwoordig ganse liedjes die je te horen krijgt), dan zet je die toch gewoon uit? Neen! En als je dan opneemt, dan zeg je toch gauw: het past nu niet, ik zit in de cinema. Weer neen! Mensen voeren gewoon hun gesprek (gelukkig proberen ze nog te fluisteren). Ik erger me ook aan’t feit dat gsm’s tegenwoordig bijna zaklampen zijn. Sommige mensen gebruiken die dan ook als hulp om even tussendoor uit de zaal te gaan. Heel erg storend!

4/ Te warm/te koud
Ze gaan het wellicht nooit leren, maar ik heb ofwel veel te koud ofwel veel te warm in de zaal. Meestal te koud. Gelukkig is daar iets aan te doen en heb ik meestal wel een extra trui of jas mee. Eenmaal ben ik ongemakkelijk geworden door de warmte, maar dat was in een overvolle zaal (komt minder en minder voor).

5/ Programmatietijd
Ik vind het jammer dat er in het weekend niet meer verschillende programmatietijden zijn. Ja, zelfs later dan 22.30u. Ik heb al 2x een filmnacht gedaan in Metropolis Antwerpen (gekoppeld aan een Lan-party) en ik vond dat super. Een ganse nacht door films. Ik zou het persoonlijk tof vinden om op meer verschillende uren naar de film te kunnen (al snap ik dat dit praktisch en financieel niet haalbaar is).

6/ Hapjes
Veel uitleg hoeft er niet bij: chips die kraken tussen de tanden en nacho’s die je van enkele rijen ver ruikt!

7/ Slordigheid
Voor elke film wordt een reclamespotje getoond dat er vuilbakken staan en dat je je vuiligheid daar moet in deponeren. Toch schrik ik elke keer van de staat van de zaal als de film gedaan is. Kapotgetrapte chips, popcorn, omgestoten bekers, het is een gewoon een vuilnisbelt. Mensen die wel nog de moeite doen om hun beker in de vuilnisbak te gooien, merken vaak dat die al propvol zit. Dus een oproep aan de bezoekers en ook aan de uitbaters: wees minder slordig en plaats meer vuilnisbakken. Als je pech hebt kom je voor de film van 22.30u in een vuile zaal terecht. Aangenaam is anders.

8/ Programmering
Commerciële Hollywoodfilms blijven veel langer in de zalen dan alternatievere films. In Kinepolis Brussel moet je al helemaal niet verwachten om een minder commerciële film te zien. In Kinepolis Gent hebben ze 2 kleine zaaltjes en daar kan je nog wel eens geluk hebben. Vroeger in Gent ging ik trouwens meestal naar de Studioskoop. Een gezellige kleine cinema met een fantastische programmatie. Zo heeft bijvoorbeeld Il Postino daar meer dan een jaar gedraaid.

9/ Voorzeggers
Net zoals Karen heb ik eens naast iemand gezeten die de film (in mijn geval een Star Wars film) al meerdere keren had gezien en alles aan het voorzeggen was. Dit zou eigenlijk hoger in mijn lijstje mogen staan want ik erger mij er mateloos aan, maar gelukkig komt het niet zoveel voor, dus een 9e plaats.

10/ Stoelschoppers
Komt ook niet zoveel voor, maar als je voor zo’n stoelschopper zit, is het gegarandeerd voor de ganse film en dat is meer dan irritant. Ik heb mij al meerdere malen omgedraaid en een boze blik geworpen.

Ha! Je zou je afvragen waarom ik überhaupt nog naar de cinema ga! Louter om te kunnen genieten van de film op groot scherm en het surround geluid (want dat is toch nog steeds de meerwaarde).

09:41 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-10-05

Filmquiz

Even een kort berichtje tussendoor. Ik heb een filmquiz herontdekt. Het is een quiz waarbij je in 2 rondes tegen andere quizers speelt, als je de meeste punten scoort, mag je doorgaan naar de finale. Er wordt ook een Top 50 bijgehouden en elke maand wordt er een prijs uitgereikt.Er is echter een klein probleem, soms worden in de derde ronde de plaatjes niet geladen en kan je niet verder spelen. Dat is wel jammer, maar op de site staat dat ze eraan werken. Ik kan op mijn pc niet spelen, maar wel op de pc van mijn vriend... vreemd.

klik hier voor de link.

Veel plezier!
btw, Dave, ik wil je binnen de korste keren in de top 10 zien! ;-) Ik sta voorlopig op de 62e plaats, maar ik hoop me binnenkort in de top 50 terug te vinden!

10:32 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-05

BlogTalk: Horror Top 10

Welkom bij de eerste post van een gezamenlijk initiatief van een aantal bloggers: The Movie Blogtalk. Filmboy Dave kon Karen en mezelf warm maken voor dit initiatief. Samen met The Dude en Matula gaan we van start met onze eigen horror top 10. Het is niet mijn meest favoriete genre (ik droom nogal snel van griezelfilms), maar ik kan toch een top 10 samenstellen. De Alienreeks heb ik niet laten meetellen in mijn top 10, ik vind de films meer sci-fi dan horror. De eerste 3 films verdienen anders zeker en vast een plaatsje in mijn top 10.

1. The Shining (1980) van Stanley Kubrick
2. From Dusk Till Dawn (1996) van Robert Rodriguez
3. 28 Days Later (2002) van Danny Boyle
4. Funny Games (1997) van Michael Haneke
5. Braindead (1992) van Peter Jackson
6. Cube (1997) van Vincenzo Natali
7. Poltergeist (1982) van Steven Spielberg
8. Sleepy Hollow (1999) van Tim Burton
9. Shaun of the Dead (2004) van Edgar Wright
10. The Ring (2002) van Gore Verbinski

11:19 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |