24-12-05

BlogTalk 4: Eindejaarslijstje

Hier komt mijn lijstje van 2005. Ik heb dit jaar echter weinig nieuwe films gezien, ik heb mij meer beziggehouden met dvd's en vooral series. Dus er ontbreken misschien wel een aantal "toppers".

De andere blogtalkleden hebben ook hun lijstjes online staan: Filmboy Dave en Kinofreund Matula. Popcorn Karen haar lijstje volgt nog.


1. Batman Begins van Christopher Nolan.
Katie Holmes haar zwakke acteerprestatie in deze prent heeft toch geen invloed gehad op de postitie van Batman Begins in mijn lijstje. Het kan natuurlijk ook aan de concurentie liggen.

2. King Kong van Peter Jackson.
Nog vers in het geheugen en net niet op de eerste plaats wegens te lang bevonden. Ook een aantal special effects waren niet goed genoeg in mijn ogen. Maar globaal gezien een verdiende 2e plaats.

3. Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton.
Gezien op dvd en ik was direct verkocht aan de Oompa Loompa's. Tim Burton en Johnny Depp, een combinatie die tot op heden nog niet gefaald heeft! Prachtig verhaal en fantastisch uitgewerkt en zalig geacteerd door Depp.

4. The Machinist van Brad Anderson.
Verrassend anders, een op en top mysterie en huiveringwekkende scenes. De tweede film uit mijn lijstje met Bale in de hoofdrol! Al is hij in deze film bijna onherkenbaar.

5. A History of Violence van David Cronenbergh.
History of Violence of His Story of Violence, een intense psychologische thriller. Anders dan de meeste mensen verwacht hadden, maar daarom niet minder goed.

6. Corpse Bride van Tim Burton.
De tweede Burton film uit mijn lijstje. Alweer in combinatie met Johnny Depp. Verrassend leuke animatiefilm voor jong en oud.

7. Sin City van Robert Rodriguez.
De film verdient waarschijnlijk een plaats in de top 5, maar hij heeft het bij mij gewoon niet gehaald. De film was af, zat perfect in elkaar, sterke acteerprestaties, alles was tiptop... Toch heb ik niet het "wow" gevoel dat er misschien zou moeten zijn...

8. The Interpreter van Sydney Pollack.
Nicole Kidman in een van haar sterkste rollen die ze ooit gespeeld heeft. Ze bewijst dat ze een hoofdrol aankan. Sean Penn zit er misschien ook wel voor iets tussen! Deze film heeft mijn lijstje gehaald door de acteerprestaties.

9. Sideways van Alexander Payne.
Gewoon goed, enorm van genoten. Veel uitleg heb ik er niet bij.

10. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith van George Lucas.
De 10e plaats omdat het de beste film is van de eerste 3 episodes en daar ben ik Lucas dankbaar voor. De film redt een beetje de eer van Star Wars en maakt de brug naar de oorspronkelijke trilogie.


Ziezo, dat was mijn lijstje. Volledigheidshalve wil ik nog een aantal film toevoegen die ik nog niet gezien heb, maar die misschien mijn top 10 nog hadden kunnen beïnvloeden.
Match Point van Woody Allen, Howl's Moving Castle van Hayao Miyazaki, Serenity van Josh Wehdon en Caché van Michael Haneke (na funny games staat Haneke op mijn filmradar!)

14:49 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-12-05

Mijn Photoblog

Het was enkele maanden geleden dat mijn photoblog geüpdated was, maar ik ben eindelijk weer in gang geschoten. Dus hou naast dit blogje (dat op een laag pitje staat, ik weet het) ook mijn photoblog in de gaten. Ik beloof meer en regelmatiger updates! :-)


Bovenstaande foto is gisterenavond genomen. Mijn kat LeeLoo heeft een nieuwe slaapplaats gevonden. Ik heb de foto ook doorgestuurd naar Cats In Sinks. Katten houden blijkbaar van lavabo's! :-)

10:50 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-12-05

Cute Overload

Af en toe maak ik een beetje "reclame" voor een andere site. Gisteren kwam ik de blog Cute Overload tegen. Ik vind'm super en ik wil de site aanraden aan iedereen die een slechte dag heeft of in een vijandige bui is!

Op Cute Overload staat ook een link naar naar Spiral and Circle. Een website waar je een heleboel pluchen gadgets kan kopen zoals gsmhouders, kussentjes, handtassen en nog veel meer. Kortom cuteness².

09:28 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |