13-02-06

BlogTalk #5: Top 10 TV series (deel 2)

 
6/ Lost (ABC)
Lost begon echt veelbelovend. Actie, spanning en veel vraagtekens. Na een paar afleveringen begon ik mij echter te ergeren aan het feit dat er niet veel schot in de zaak zat. Daarna beterde dat weer. Uiteindelijk toch een tevreden gevoel over het eerste seizoen. Nu ben ik naar het tweede seizoen aan het kijken en ik heb weer het gevoel dat het maar blijft aanslepen. Als er een vraagteken opgelost wordt, komen er minstens 2 nieuwe bij... Dit kan leuk zijn, maar ik heb bij nu echt het gevoel van "get on with it"... Daarom dat ik Invasion een plaatsje hoger gezet heb dan Lost, de vraagtekens worden in Invasion wel opgelost, zonder dat de serie aan spanning moet inboeten.
 

 

7/ Seinfeld (Sony Pictures)

Daveke zal blij zijn dat er ook een niet zo recente serie in mijn Top 10 staat. Ik keek vroeger net voor het slapengaan naar Seinfeld op TV 1. Mijn favoriet personage is Kramer, met telkens weer dezelfde move om het appartement van Jerry binnen te komen. Favoriete aflevering: The Soup Nazi! Het wordt tijd dat ik de dvdboxen aanschaf!

 

 

8/ Fawlty Towers

Het werd tijd voor "Britse comedy" in mijn lijstje! Een serie waarvan ik af en toe nog eens een aflevering bekijk en herbekijk en nog en nog... Favoriete aflevering: The Germans.

 

 

9/ Coupling

Nog meer Britse comedy! Alle 4 de seizoenen in een ruk na elkaar uitgekeken! Enorm veel gelachen! Favoriet personage: Oliver Morris.

 

 

10/ Friends (Warner Brothers)

Een Sitcom waarvan ik mezelf verplicht voel om deze in mijn top 10 op te nemen. 10 seizoenen lang heb ik friends gevolgd. En als er een herhaling mee te pikken valt, dan blijf ik dat ook doen. Favoriet personage: Phoebe Buffay. Favoriete aflevering: ik zou 't niet weten...

 

 

Deze series hebben mijn "10 om te zien" lijstje net niet gehaald: The O.C., Taken, The Office, The L-Word, My Family en The 4400. Maar ik zou deze series sowieso ook willen aanraden.

 

In dit lijstje ontbreken misschien nog een aantal topseries, maar zoals ik al zei, er zijn nog een heleboel series die op mijn to-see-list staan (ja, naast al die films in mijn vorige post). Hieronder een opsomming: Weeds, Alias, The Soprano’s, Twin Peaks, Dead Like Me, Desperate Housewifes, Deadwood, Prison Break, Nip/Tuck, Carnivale, Rome, The Wire, Black Books, Cold Feet, Spooks, Firefly, Sex and the city, Absolutely Fabulous en Girlmore Girls.

Van The Soprano's en Nip/Tuck heb ik al enkele afleveringen gezien, maar nog geen tijd gehad om verder te kijken. Twin Peaks zag ik in een ver verleden, maar ik herinner mij er nog weinig van, dus deze serie wil ik opnieuw bekijken.

11:00 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

leuk lijstje! Ik zit inzake Lost met hetzelfde probleem als jij. Het duurt idd allemaal té lang en het werkt ook soms op mijn zenuwen.
Bij mij zijn The O.C. en The L Word ook gesneuveld. Seizoen drie van The L Word is mij net iets te veel drama tot nu toe. Maar ik hoop dat het nog zal beteren, gelukkig is Alice er nog :)

Gepost door: karen | 13-02-06

the L word ja, ik zit nu bijna op't einde van't tweede seizoen. wist zelfs niet dat er een derde was, laat staan een vierde! ik heb dus nog wat in te halen.
alice is wel tof ja. en gaat tina bevallen in't derde seizoen? dat zou ook wel eens mogen! :-)
shane vind ik wel supercool eigenlijk. en carmen vind ik een knappe madam! :-)
the o.c. heb ik van genoten (ben nu naar seizoen 3 ah kijken, begint ook al wat af te zagen), maar niet iets da'k ga terugzien. wel supergoeie muziek in the o.c.

Gepost door: |sm| | 13-02-06

L Momenteel zijn ze in Amerika seizoen 3 aan't uitzenden, ik volg het via downloaden :) Tina bevalt in de laatste aflevering van seizoen 2, tijdens het filmen van seizoen 3 was Jennifer Beals nu weer zwanger maar dat hebben ze gelukkig niet in de serie verwerkt.
Van The O.C. heb ik alleen nog maar de eerste twee seizoenen gezien, voor het derde wacht ik op Kanaal 2.

Gepost door: karen | 13-02-06

seinfield Ik heb daar denk ik ooit twee afleveringen van gezien. Het is niet zo mijn dada. Ik hou nogal van mysterie, intrige en katten die wegspringen in het donker. Werkt voor mij altijd. :) Lost heb ik eigenlijk nooit echt goed gevonden en Friends en Fawlty zijn uiteraard klassiekers.

Vinden jullie trouwens ook niet dat in Friends de vrienden nogal hard zijn voor elkaar. Het is uiteraard puur vermaak, maar de meeste grappen in Friends hebben toch altijd wel te maken met spelletjes op kosten en achter de rug van de anderen, ze quasi constant zitten te liegen en de andere eigenlijk lager inschatten dan wat ze waard zijn. Ik weet wel dat echte vriendschap verfilmen héééél saai kan zijn, maar je verkoopt het anders wel als "Friends"...

Gepost door: dave | 13-02-06

invasion Heb net gezien dat ze Invasion dit voorjaar nog op VT4 gaan uitzenden, daar ga ik zeker naar kijken!
http://www.vt4.be/vt4_2006/voorjaarsprogrammatie.html

Gepost door: karen | 15-02-06

The good old days Graag het belang van Oshin en Kevin Arnold niet onderschatten.

Gepost door: iwish | 18-02-06

i.v.m invasion Weet er iemand waar ik invasion kan downloaden?
ik vind deze serie echt goed en ik heb de derde aflevering gemist!!!

Gepost door: lily | 08-04-06

Weeds Wie weet er hoe ik seizoen 2 van Weeds kan bemachtigen? Ik heb eerste gekocht in de FreeRecord Shop.

En euhm, the Soprano's zijn echt goed. Ik wacht al ongeduldig op deel 2 van seizoen 6. Freak, I know. :)

Gepost door: Stephanie | 09-08-07

mail Oops, ik wist niet dat uw email ook op het scherm zou verschijnen. Kan dat gewist worden aub? Thanx.

Gepost door: Stephanie | 09-08-07

Hallo weet iemand waar je the oc deel 2 kan kijken op internet? het liefst met ondertiteling maar anders maakt het ook niet uit. groetjes lisa

Gepost door: lisa | 31-10-07

De commentaren zijn gesloten.