14-03-06

Sine Blog Part II

please visit me @ wordpress.com

10:51 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-06

BlogTalk #6: Top 10 Favourite 80ies Movies

Tijd voor onze 6e BlogTalk: Favoriete films uit de jaren '80. Een BlogTalk die ik volledig zie zitten. Ik ben eigenlijk in de jaren '90 echt naar films beginnen kijken, maar ik heb de laatste jaren een inhaalmanoevre gedaan en ben een 80s movies fan geworden. Toch is het een jaren '80 film die aan de basis ligt van mijn liefde voor films. Zie mijn nummer 8! Jullie zullen lachen maar eind de jaren '80 (toen filmnet net bestond) keek ik keer op keer naar deze film (ik was toen een jaar of 10). Sindsdien ben ik van films gaan houden. Dank u mama en papa om filmnet in huis te halen! :-)

 

10. Le Grand Bleu, 1988  (Luc Besson)

Een beetje een vreemde film, maar die toch lang blijven hangen is. Ik ben ook wel fan van Luc Besson! :-) Een film die ik gezien heb op een filmfestival (ik zat zelf in de organisatie) op aangepaste locatie! In het zwembad dus

 

9. Blue Velvet, 1986 (David Lynch)

Ik weet niet superveel meer van deze film en ik moet hem zeker opnieuw zien, maar gelukkig hou ik een persoonlijke score bij van elke film die ik gezien heb en kan ik nu hierop beroep doen! (en ik ben ook een Lynch fan!)

 

8. Dirty Dancing, 1987 (Emile Ardolino)

Dirty Dancing heeft het gehaald boven Flashdance en dit omdat Dirty Dancing eigenlijk de eerste echte film is die ik mij kan herinneren die ik gezien heb. Die ik ook echt ervaren heb als film en die ik keer op keer opnieuw zag op Filmnet. Waarvan ik de muziek op casette had! Mijn liefde voor films is begonnen met deze film!

 

7.Angel Heart, 1987 (Alan Parker)

Angel Heart heb ik nog niet zolang geleden gezien! Ik was direct weg van de film. Beklemmende sfeer waar je echt in meegezogen wordt! Micky Rourke in betere tijden!

 

6. Aliens, 1986 (James Cameron)

Ik heb de dvdbox en mijn favoriete Alien film is eigenlijk de derde (als ik dan echt moet kiezen). Voor de meeste mensen is de 2e (deze film) de beste van de 4. Ik ben grote fan van de 1e 3 films. Alien: Ressurection (de 4e) vond ik er teveel aan en een beetje jammer dat ze na zoveel tijd nog een 4e gemaakt hebben. Nu, als er ooit een 5de film komt, zal ik die ook zeker gaan zien!

 

5. Rain Man, 1988 (Barry Levinson)

Een klassieker! De eerste uit mijn lijstje. Niemand die deze film nog niet gezien heeft... Maar ze mogen de film elk jaar tonen, ik zal elke keer kijken! 97 X *bam* the future of rock 'n roll!

 

4. Platoon, 1986 (Oliver Stone)

In mijn ogen misschien wel de beste oorlogsfilm die er is. Ik kan natuurlijk maar spreken met de films die ik gezien heb. Nuja, van dezeflde orde als Apocalypse Now. Ik zal het beeld van Willem Dafoe die neergeschoten wordt nooit vergeten.

 

3. The Shining, 1980 (Stanley Kubrick)

Ik heb veel moeite met mijn top 3. De films kunnen evengoed in een andere volgorde staan. The Shining ook nog maar een jaar geleden ofzo gezien.

 

2. E.T. the Extra-Terrestrial, 1982 (Steven Spielberg)

E.T. kon dus ook evengoed op nummer 1 belandt zijn, maar ik moet nu eenmaal keuzes maken. Ik kan ook niet meer bijhouden hoeveel keer ik deze film al gezien heb! Een klassieker. Liefde op het eerste gezicht!

 

1. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, 1980 (Irvin Kershner)

Ik heb gekozen om Star Wars op 1 te zetten omdat deze films meer invloed gehad hebben op mij dan al de andere 2 films in mijn top 3. Ik heb lang geweigerd om naar de trilogie te kijken omdat ik dacht dat ik dat heel slecht ging vinden. Op een zeker moment heb ik mij toch laten overhalen en dan heb ik de orignele trilogie direct na elkaar gekeken. Ik was er weg van. Ik ben ook een sci-fi fan gebleven en dat heb ik dus te danken aan Star Wars. The Empire Strikes Back is voor mij nog steeds de beste van de ondertussen 6 films.

 

Enkele films die het net niet gehaald hebben: The Breakfast Club (1985), Ghandi (1982), Flashdance (1983), *batteries not included (1987), Beetle Juice (1988), Die Hard (1988), Dune (1984), Raiders of the lost Ark (1981), When Harry Met Sally (1989), The Elephant Man (1980)... Ik wou dat ik deze films er ook nog kon bijzetten, maar ja, keuzes maken, hé!

 

Ziezo, dat was het. Vergeet ook niet een kijkje te gaan nemen bij Dave, Karen en Kinofreunde!

09:58 Gepost door Sine Metu | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |